Tresemmé event w. the bloggergirls

Hvad skal du efter sommerferien?

Outfits 046

Hej mine piger,
der har været en del mystik omkring hvad jeg skulle her efter sommerferien.
Det er så nemt at tage den lige vej som alle andre. Hvis man tager den lige vej kan man altid sige om man skal begynde i 2. G eller måske 8. klasse i folkeskolen, men hvis man tager en kringlet og anderledes vej, så er det ikke så ligetil.
Jeg har tænkt meget over hvad jeg skulle. Jeg elsker at være kreativ og finde på ideer til forskellige ting, derfor var svaret for mig ikke gymnasiet. Idag synes jeg at der er en tendens til at man bliver set ned på, hvis man ikke tager den samme vej som alle andre. Jeg ved bare at jeg ikke skal på universitetet. De ting man kan studerer på universitetet er bare ikke mig. Jeg vil hellere på journalisthøjskolen, arbejde i et reklamebureau, være forfatter eller komme på filmskolen.
Men det er svært at finde ud hvilken valg man skal tage for at opnå disse drømme, så jeg har sat mig for at tage ét skridt af gangen.
Imorgen starter jeg på en skole hvor jeg i ét år skal beskæftige mig med at skrive film-manuskripter, noveller, digte og journalistiske artikler. Jeg skal få nye færdigheder indenfor det som jeg interesserer mig allermest for – nemlig at skrive og finde på historier.
Glæder mig meget til at starte, men jeg er også utrolig nervøs – det er jo ret nervepirrende for en pige med social angst.
Jeg vil selvfølgelig stadig blogge, og jeg glæder mig meget til at I kan følge mig og mit skoleliv – det er jo faktisk over et år siden at jeg sidst var en del af et skolesystem.
Hvad skal I begynde at lave nu?
KNUS WHITTA

31 kommentarer

 • Ida

  Wow, det lyder godt nok spændene! Jeg har præcis de samme interesser som dig, haha. Jeg skal dog kun op i ottende klasse nu – ret nervepirrende med den nye skolereform.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Gud ja, det kan jeg godt nok godt forstå! Jeg er så glad for at jeg er kommet ud af folkeskolen inden reformen, for den lyder ret så stressende og træls. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • UUh det lyder virkelig spændende! Jeg skal på Handelsgymnasium i 1.g jeg er såå spændt på det hele!

  http://byus2you.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Uha, det lyder da også helt vildt spændende! 😀 Det skal nok blive godt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad hedder den skole du skal starte på? <3 Har det på præcis samme måde som dig, men jeg regner nu alligevel med at tage på gymnasiet og bagefter forhåbentlig journalisthøjskolen! 🙂
  Du må meget gerne tjekke min blog ud: http://juliebernholm.bloggersdelight.dk da jeg er lidt ny i blogger verdenen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Jeg tjekker din blog ud. <3
   Hvis der er en chance for at du vil på Universitetet så er det jo også godt at tage gymnasium, men jeg ved bare at jeg ikke vil på Uni <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder spændende. Jeg synes det er fedt du vælger at gøre det du brænder mest for frem for at tage en gymnasial uddannelse bare fordi det er det der lidt forventes af en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Årh hvor er du sød, det er jeg glad for at du synes! <3 Selvom jeg er sikker på min beslutning så kan man godt blive lidt usikker på sig selv, og så er din kommentar guld værd. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia J

  Lyder som en god vej at gå, især for dig. Man skal gøre det man har lyst til i livet, og ikke hvad andre syntes. Fedt du gør det du vil, og jeg er sikker på du træffer det rette valg. 🙂

  Jeg har dog valgt at tage gymnasiet. Jeg er SÅ UTROLIG nervøs. Jeg er utrolig usocial, sikkert ligesom dig.. ? – sorry if not. Men jeg er bare utrolig genert og kan ikke lige finde ud af at gå over og sige hej, jeg hedder Olivia. Altså jeg kan ikke lide at snakke med nye mennesker, få nye venner. Fra folkeskolen der er jeg gået ud af 9. klasse med én enkelt veninde. Og jeg har jo haft 4-5 veninder for et par år siden, men de er alle væk, fordi at jeg ja.. ikke kunne finde ud af det, og jeg blev udelukket af en gruppe. Jeg er bare så bange for at gøre samme fejl igen. At jeg finder nogle veninder og så vælger at gå væk, eller bliver lukket ude fordi jeg ja.. bliver sur eller noget.
  Det jeg er mest bange for er alt det sociale, med at man skal være tæt omkring folk, man skal være udadvendt og lære andre at kende. Især drenge, har jeg det mærkeligt med. Det er som om når jeg ser en dreng, så er jeg genert og tør ikke snakke med ham. Og det gælder alle.

  Jeg er så nervøs, og skal først starte onsdag. Min største frygt er ikke at komme godt fra start, og egentlig være alene. Jeg håber så meget jeg finder MANGE veninder/piger at være sammen med, som jeg kan finde ud af at være sammen med. Jeg er så bange for at gå hen og være alene igen … – har du nogle gode råd til mig? Og til at være mere udadvendt, og få nye venner?

  Jeg ønsker dig den bedste start Alberte. Som sagt, så tror jeg du har valgt den rette vej for dig. Og det er jo det vigtigste. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Tak for din dejlige kommentar – og jeg er rigtig glad for at du føler at du kan fortælle mig om dine bekymringer – hjælper det ikke også at skrive dem ned? <3
   Jeg er faktisk ikke asocial, men angsten gjorde mig asocial. I virkeligheden elsker jeg at være sammen med andre mennesker, men min krop og mit system reagerer bare som om at det er farligt. 🙂
   Man kan sagtens være genert og samtidig være super social – man skal bare have længere tid end andre for at komme ud af genertheden – ved ikke om det er sådan med dig, for der er jo også personer som altså bare bedst kan lide at være sig selv. <3
   Men giv dig bare tid til at være dig selv og være "stille dig" – hvis du hviler i dig selv så skal der nok være nogle som finder interesse for dig. 🙂 I gymnasiet er folk også lidt mere modne end i folkeskolen – i gymnasiet er der plads til alle. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hi Olivia
   Når du har det sådan, så burde du (og alle andre unge i Danmark) prøve at tage på Camp True North. Det hjalp mig (og en masse andre) virkelig meget, og det er det bedste jeg har gjort i mit liv. På campen får man nogle værktøjer, som man kan hjælpe med at gøre livet bare lidt nemmere + at man bare har det super fedt og sjovt på samme tid!!!!
   Jeg kan virkelig anbefale det 😉
   Du kan se mere på hjemmesiden: http://www.camptruenorth.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Ej hvor sjovt, min mors fandt faktisk noget om den camp og foreslog mig det. <3
   Det lyder vildt spændende. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia J

   Ej okay det er lidt vildt, min bror har lige været afsted! Og han har selvfølgelig anbefalet det samme. Men han har LIGE været afsted og kom hjem her i fredags! Ej hvor vildt. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Alberte
  Super stærkt indlæg – thumbs up herfra!
  Jeg skal starte i 1.g på tirsdag, og jeg er også virkelig nervøs for at starte, så du er i hvert fald ikke alene om den følelse.
  Knus Emilie

  http://www.happinessinourstars.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor jeg dog håber at du kommer igennem det uden for voldsomme anfald – hvis ikke nogen. Jeg skal starte i 1.g her om to dage, og det ved jeg heller ikke helt, om jeg er parat til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Held og lykke til dig også! <3
   Hvis det bare slet ikke er dig, så kan du jo droppe ud og starte igen om et par år – tid har vi jo massere af. 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvad hedder skolen du starter på?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

   Jeg vil også meget gerne høre mere om den skole?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Det er en skole som ligger tæt på hvor jeg bor. 🙂
   Der er forskellige linjer, og jeg har valgt linjen med tekst. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Det lyder vildt spændende. Håber at du får det godt der. 🙂
  Jeg starter i 1.g og jeg er vildt nervøs. Har selv angst, og jeg fik ret mange panikanfald i folkeskolen, hvor vi kun var 19 i klassen og jeg følte mig super tryg. Så jeg er ret bange for at min angst bliver mere voldsom, nu hvor jeg skal møde så mange nye mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   SÅ mange gange held og lykke! <3
   Du er ikke alene – der er utrolig mange i Danmark med angst og alle skal starte på noget her efter sommerferien. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Wow det du skal lyder utroligt dejligt. Jeg skal selv i 7 og det er også konfuirmation i år 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Alberte <3

  Jeg vil meget gerne selv også beskæftige mig (en gang i fremtiden) med journalistisk, filmmanuskripter og den stil. Men hvilken skole er det du skal gå på, for den lyder enormt interessant!!

  Kh Caroline <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

   Jeg er også interesseret i navnet på selve skolen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg skal starte på efterskole om en uge ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sine kirstine

  Jeg skal til at tage mit andet år på den privatskole jeg startede på sidste år.

  Jeg starter i 8. Klasse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Kirkeby

  Det lyder spændende!
  Jeg har valgt, efter 2 år på STX, at droppe ud og starte en 2 årig HF istedet for. Jeg er sygt nervøs, men også rigtig spændt. Jeg håber at dette bliver det rigtige for mig, efter et år med en masse nedture mht. skolen.

  Jeg krydser fingere for dig!

  xx
  juliekirkeby.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig dejligt indlæg. Elsker at læse om forskellige menneskers mål, drømme og idéer om tilværelsen og hvad de gerne vil 🙂 Det er virkelig inspirerende, specielt fordi jeg selv er meget usikker netop de ting, hvilket nok er det mest irriterende, for hvis man ikke har en drøm eller klar idé om, hvad man vil udrette i livet eller “dedikere sit liv til” (so to speak), så er det klart, hvis man ikke kan finde ud af hvilken vej man skal tage. Ja, det er så fortalt på mine egne veje 😉
  – Jeg har stor respekt for dit valg om at følge det du gerne vil, om det så går med eller mod strømmen. Selv har jeg altid været en “upstreamer”, der gjorde hvad jeg ville, hvilket oftest gik mod mængden – og det har sandt at sige været lidt ensomt, da det netop – som flere andre også skriver – udfordrede mig på det sociale. Der har gymnasiet dog virkelig været godt for mig! Jeg blev student sidste år (er påbegyndt mit 2. sabbatår), og det har virkelig udviklet mig på alle områder. Det er dog så også fordi at gym passede til mig, og det er jo en meget individuel sag.
  Interessemæssigt er jeg meget enig med dig, da jeg også elsker at skrive og udfolde mig kreativt, specielt inden for fotografering og idéudvikling. Jeg har dog en idé om at uni er det rette for mig (også fordi at studiemiljøet tiltaler mig meget), men det er jo først noget jeg endelig kan sige, når det er prøvet. Ellers så overvejer jeg KTS inden for foto, da jeg synes det lyder meget tættere på det jeg vil, end hvad fotojournalistuddannelsen har at tilbyde. Så lige pt arbejder jeg som lærervikar og sparer sammen til at rykke videre, og evt. tage ud og rejse (hvilket jeg frygtelig gerne vil!), mens jeg prøver at udforske mine muligheder og uddannelser, der kan ligge inden for mine interesseområder. Men vigtigst af alt er, at jeg tager det hele i mit eget tempo! Det er så utrolig vigtigt at man ikke stresser over tingene eller livet, men finder sin egen rytme, ellers ender man bare op med stress, forhastede beslutninger, der måske ik ender så godt og man mister måske også fokus på hvad man egentlig gerne vil. Så hvis jeg skal give et råd til nogen, må det nok være dét; tag det hele i eget tempo og undersøg alle muligheder, om det så er med eller mod strømmen. 🙂

  Når alt det formelle så er sagt, er jeg da også nysgerrig efter at vide, hvad den skole/uddannelse/kursus du nævner hedder, da den lyder meget spændende! 🙂 – Og så vil jeg også sige, at jeg virkelig påskønner din blog, den er virkelig flot opsat og du formår at kører den på meget stilbevidst og professionel vis. Cadeau til dig 😉

  Hvis du skulle have lyst, er du velkommen til at kigge forbi min blog; http://www.annahontas.blogspot.dk 🙂

  Kh. Anna-Sophie – og held og lykke frem over!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er skønt at læse at du Alberte tør følger dine drømme. Det er der langt fra alle der tør. Er selv en af dem der tog en snørklet sti – gik igennem htx som lettere asocial og indadvendt, gik et års tid på sygeplejerskeskolen og fandt ud af det ikke var mig og derefter tog jeg næsten et par år på farmakonomuddannelsen, hvor jeg til sidst ikke kunne fortsætte pga. min psyke strittede imod, da det var for langt fra mine drømme. Vil gerne skrive og male – så i dag er jeg til januar næste år færdig med en praktisk serviceuddannelse og har startet en blog, en slags portfolio, hvor jeg kan samle mine malerier og skriverier og få det ud til resten af verdenen. 🙂 På den måde dyrker jeg mine passioner, og jeg har mulighed for en ganske udmærket FAST indkomst – hvilket betyder en del (er 24). Den store drøm er selvfølgelig at jeg en dag kan leve af det – men indtil videre giver jeg kreativiteten masser af plads i mit liv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olive

  Hvad hedder skolen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Alberte
  Jeg er selv i gang med at tage 1.g STX, men jeg kunne godt tænke mig til at skifte til din skole, gymnasiumet er ikke noget for mig overhoved og jeg vil gerne prøve noget andet. Er det muligt for dig at give dig navnet på den skole du går på? Det ville virkeligt hjælpe mig meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tresemmé event w. the bloggergirls