Enjoying the cardiganweather

Lidt om mig, og uddannelse

SONY DSCHej søde piger.
Ofte skriver I til mig, hvorfor jeg har valgt ikke at gå i gymnasiet eller HF, og det vil jeg nu svarer jer på.
Mange unge piger såvel som drenge, føler at der kun er én vej til en fremtid, og det er ved at tage gymnasiet eller HF – det er “den sikre løsning” som gør at man går en sikker fremtid i møde. Jeg er i virkeligheden en kæmpe tryghedsnarkoman, så det har faktisk også ramt mig utrolig hårdt at indse, at jeg ikke skal gå gymnasiumvejen. Jeg har desværre nogle opmærksomhedsproblemer, som gør at jeg skal tage nogle piller, hvis jeg skal koncentrerer og fordybe mig i meget lang tid. Derfor er gymnasiet ikke det rigtige for mig. Den konklusion er jeg dog rigtig glad og lettet over at min krop, og den måde jeg fungerer på, har besluttet for mig – for i virkeligheden tror jeg ikke at gymnasiet eller HF ville være det rigtige for mig. Jeg har altid elsket at skrive, og altid brændt for at blive journalist – og for at blive journalist behøver man hverken HF eller gymnasiet.
Det jeg mener, det er bare at man engang imellem ikke nødvendigvis skal tage den nemme løsning og de typiske valg, men tage det valg som man brænder for, og som man har lyst til. Jeg er ked af at det idag er så uskreven en regel i samfundet, at man skal læse videre efter folkeskolen, for derefter at komme på universitetet og så få sig et normalt job med god løn og faste arbejdstider. Jeg har intet imod jobs som kræver en gymnasial uddannelse, og kræver mange år på uni, men jeg vil bare gerne være kreativ og få lov til at skrive og gøre det som jeg føler mig lykkelig af at gøre – og det er muligvis en hård kamp at blive til noget stort og prestigefyldt indenfor forfatterskab, journalistik osv. – men jeg vil hellere være en journalist med middelmådig løn end jeg vil lave noget som jeg ikke brænder for, og få en rigtig god løn.
Det handler om at finde sin egen vej, og følge sine egne ambitioner – om det er at blive psykolog, hjerneforsker eller skuespiller.

Hvis I vil læse mere om uddannelse og hvordan man finder sin rette vej, og hvordan man kommer igennem alle de mange dilemmaer der kan opstå i sin vej i uddannelsessystemet så vil jeg opfordrer alle til at læse bogen “fucking forvirret” af Ida Grønborg Blom. Det er en bog som er rigtig god og giver nogle superfine tips – samtidig er den skrevet med en supernem skrift og et godt sprog, som gør at man kan overskue den.

Ved I hvad I vil med jeres liv?
xx Whitta

7 kommentarer

 • Pernille

  Jeg går selv med en kæmpe drøm om at blive journalist indefor mode, skønhed osv.. men jeg har meget svært ved at finde ud af hvilken retning jeg skal gå i for at komme hen til mit mål, men måske kan du hjælpe eller nogle af her andre??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Det handler om at ruste sig til optagelsesprøven på journalisthøjskolen. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulle

  Jeg vil være dyrlæge og derfor er jeg i gang med 2. år på veterinærmedicin, – det er hårdt og har også krævet hårdt arbejde gennem gymnasietiden men især også nu.

  Jeg synes det er fedt, at du går dine egne veje og ikke vælger efter samfundets normer, – sådan skal det sgu være! Jeg krydser fingre for at det kommer til at gå dig godt og at du finder noget, du bliver glad for at lave 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Årh hvor er du bare sød, og hvor er det skønt at du også kan forstå mine lidt “atypiske” valg, selvom du selv har valgt den lange vej med gym og lang videregående uddannelse. 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara Dam

  Hvilken udannelse er det helt præcist du går på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Fedt at du tør stå ved dine egne valg! Elsker også at skrive men er meget i tvivl om hvad jeg skal videre har så mange drømme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved godt hvad jeg skal være: Jeg skal være forfatter. Og med min debut på vej ud i boghandlere landet over, er jeg stolt over at kunne erklære, at jeg har nået en milepæl i min store drøm om at skrive en bog der ender på bestseller-listen.

  Jeg går egentlig på en HF (det er godt nok en kreativ HF, da det er min eneste chance for at komme gennem en ungdomsuddannelse), men den bliver kraftigt nedprioriteret så jeg kan få plads til at skrive, og det er der mange der undrer sig over. For mig er det slet ikke et spørgsmål. Det er bare sådan det skal være. Jeg skal være forfatter, og alle muligheder jeg får for at blive det, dem tager jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Enjoying the cardiganweather