Essie Fall Collection 2015

Er man selv skyld i voldtægt?

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 19.52.59

I den seneste uge har der været en debat omkring om man selv er skyld i voldtægt. Hovedpersonen i denne debat er den kun 16-årige Ebrahim, som har udtalt sig at kvinderne deler et med-ansvar for at blive voldtaget.
Da jeg læste dette tænkte jeg straks:” Hvad er det for en forstyrret dreng?!” Men da jeg så et videoklip hvor han uddybede sit argument, kunne jeg ikke lade være med at se noget fornuftigt i det.
Da han fik lov til at uddybe sin mening, sagde han nemlig at kvinderne IKKE selv er skyld i at blive voldtaget, men at man som kvinde er nød til at tage sine sikkerheds-foranstaltninger. Man er ikke selv skyld i at man bliver voldtaget, men hvis man går igennem en mørk gyde alene i mørket uden nogle midler til at forsvarer sig med, så har man ikke taget nok sikkerhedsforanstaltninger.
Ang. det han siger med at man derfor IKKE skal gå letpåklædt om natten er jeg dog ikke enig i, men hvis man går letpåklædt igennem en mørk gyde, så er man selvfølgelig ikke i sikkerhed – det ville man ikke være, uanset hvilket tøj man havde på som kvinde – som kvinde er man i en risiko, hvis man går alene om natten, et sted hvor der ikke er nogle mennesker.
Jeg synes det er lidt synd at denne fyr er blevet så stærkt misforstået (muligvis fordi han er rigtig dårlig til at formulerer sig), for dét han siger, er jo ikke at kvinderne er skyld i voldtægt, men at man som kvinde må nød til at passe på sig selv, når nu der er nogle syge  mennesker derude.
Mange i debatterne på forskellige nyheds-site siger at det ikke kan passe at det skal være sådan, og at de ikke vil undgå at gå alene i mørket, da de skal have deres frihed.
Ja, det kan ikke passe at det skal være sådan – men når nu det er sådan, så skal man jo passe på, og ligenu må man se realiteterne i øjnene. Man skal passe på sig selv og HVIS man er nød til at skulle gå alene hjem om natten, så kan man tage en deodorant med i tasken som et alternativ til peberspray.
Det kan heller ikke passe at man skal klamrer sig fast til sin taske når man er i Barcelona for at den ikke bliver stjålet, men når nu det er sådan, så må man jo tage sine sikkerhedsforanstaltninger.

Jeg vil lige understrege her tilsidst at jeg IKKE er enig med hans første udsagn om at kvinder dele en del af med-ansvaret. Men jeg er enig i den rettelse han kom med, hvor han fortalte at kvinder på nød til at tage nogle sikkerhedsforanstaltninger og passe på sig selv.
Hvad tænker I om denne debat?
xx Whittabloglovin follow1

6 kommentarer

 • Jeg synes der er forskel på at sige kvinden har et medansvar i forhold til voldtægt, og at kvinder bør passe på sig selv.
  For jeg er helt enig med dig! Årh, hvor skal man passe på sig selv. Desværre. Det er ret utroligt at man skal tage så mange sikkerhedsforanstaltninger til tider, fordi nogle mennesker uheldigvis ikke ved hvad der moralsk set er rigtigt og forkert. For voldtægt er altid forkert.

  Det farlige med sådan en debat, som denne, er, at folk ender lidt i en gråzone. Lige her, synes jeg kun man kan se sort og hvidt: det er og bliver aldrig kvindens ansvar. Ikke hvis hun følger med en fyr, ikke hvis hun går letpåklædt, ikke hvis hun står alene i en gyde og ikke hvis hun tager med en fyr hjem. Bum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Som talt ud af min mund! <3 Det er aldrig kvindens ansvar – men vi bør passe på os selv i nattelivet alligevel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig enig med jer! Jeg forstår bare ikke hvorfor der startes en debat lige nu. Det har jo været et kendt faktum i lang tid at vi desværre er nødsaget til at passe godt på os selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Ja, det er lidt spøjst at det bliver en debat der er nød til at blive taget. Men tror det er fordi mange har misforstået det han har sagt, og helt reelt tror at han mener at det er kvindernes skyld. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg forstår ikke, hvordan det her kan være en diskussion. Voldtægt er aldrig offerets skyld, om hun så går nøgen gennem en gyde om natten eller er midt i forspillet til sex og ombestemmer sig. Nej betyder nej, og det kan aldrig være offerets skyld at forbryderen vælger at ignorere dette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Du har helt ret. Det er aldrig offerets skyld – aldrig <3 Men når nu sådan nogle syge mennesker findes, kan det jo være en god idé at passe på sig selv, og undgå at gå igennem en mørk gyde om aftenen. Hvis man så alligevel gør det, er det naturligvis ikke ens skyld, men det er jo altid en god idé alligevel at være på den sikre side vil jeg sige. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Essie Fall Collection 2015