HAY glas

Et følelsesudbrud pga. en lovændring

PicMonkey Collage

Da blå blok i sommers blev valgt til at danne regering, var jeg ikke begejstret og jeg var faktisk lidt ked af det over det. Men det er INTET i forhold til hvor ked af det jeg er nu.
Folketinget har nemlig netop vedtaget at det skal tage 3 år før en flygtning kan få sin familie til Danmark.
At mennesker som flygter fra krig, skal vente i tre år for at blive genforenet med deres børn og familie, er for mig fuldstændig absurd! Og jeg forstår ikke at dette lovforslag er blevet vedtaget.

En far fortalte at han ikke havde valgt at tage til Danmark hvis denne lovændring var trådt i kræft tidligere – det forstår jeg fandme godt! Jeg var ikke flov over at være dansker i sommers da de blev valgt – for vi har jo trods alt demokrati, og så slemme kunne blå blok da heller ikke være. Men efterhånden er jeg sku gået hen og blevet lidt halv-flov. De andre lande synes jo også at vi er til grin.
Jeg glæder mig SÅ meget til vi får en ny regering, og til at Danmark bliver mere humant. Jeg siger ikke at man er et dårligt menneske hvis man stemmer blå blok – jeg synes ikke man skal dømme mennesker udfra deres politiske holdninger. Men jeg vil godt nok sige at jeg synes Dansk politik har taget en meget trist retning efterhånden.

Beklager mit lille følelsesudbrud her til aften, men jeg ved at jeg ville være ulykkelig hvis jeg skulle undværer min mor, far eller bror i tre år – og sådan har flygtninge det jo også. Jeg synes ikke at man kan byde andre mennesker den behandling.

xx Whitta

6 kommentarer

 • Soph

  Helt enig Alberte! Dog er der en flygtning der bor over for mig, som næsten lige har fået sin kone og børn hjem til sig, så det er rigtig rart at se at han har fået selskab. Kan huske de aftner, hvor jeg bare kunne se han sad ensomt og røg ud af vinduet, men nu har han fået sin familie over og ser lykkelig ud.
  Men ja, det er bestemt nogle kyniske, og usympatiske lovforslag, der kommer i forhold til invandringspolitkken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Ej hvor dejligt han har været så heldig! <3 Ingen mennesker skal udsættes for at skulle undværer sin familie så længe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie B

  Jeg synes også det er helt flovt at være dansker for tiden med de love og lovforslag der kommer op for tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oline

  jeg er helt enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg synes selvfølgelig ikke at de skal undvære deres familie så længe, men jeg mener samtidigt også, at det måske er noget vi bliver nød til, for Europa kan ikke rumme så mange flygtninge. Jeg ved godt at DK langt fra har fået lige så mange flygtninge som fx. Sverige og Tyskland, men Europa bliver nød til at gøre noget ved flygtninge krisen. Måske er det ikke det rigtige at gøre, men der skal findes en løsning, hvor jeg så mener at de skal løse problemet, der hvor det opstår – hvilket er i Syrien, da det er der de fleste flygtninge er fra. Landene i Europa skal stoppe krisen sammen, hvilket de ikke har gjort endnu, hvilket har ført til dette. Så ja, jeg forstår godt blå blok, men på den anden side, så synes jeg måske det er lige i overkanten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Ligenu skubber alle bare ansvaret fra sig, og alle kaster bolden videre til de andre lande – og det gør Danmark også. Og jeg er også fortaler for at vi skal hjælpe i nærområderne, men samtidig har blå blok valgt at skærer ned på Ulands-bistanden. Så samtidig med at vi siger at vi skal hjælpe i nærområderne, samtidig vælger vi at formindske vores bidrag til at lejrerne kan blive gode at bo i. Blå blok vil gerne fremstå som nogle der vil hjælpe og deres idé om at hjælpe i nærområderne er også superfin, men så er det bare lidt mystisk at de vælger at skærer ned på vores støtte til det. Ligenu gør blå blok bare alt for at skræmme flygtninge væk og for at vise at vi ikke vil have dem – og det synes jeg er fuldstændig hul i hovedet at gøre, når det er mennesker som flygter fra krig og ødelæggelse.
   Men fedt du ytrer din mening og viser et andet synspunkt – vi kan ikke alle være enige. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAY glas