Highstreetfund // Stribede t-shirts

Skole Q&A

13170060_10207553859218913_873346308_o

Hvad var dit yndlings-fag? 
Jeg var faktisk ikke rigtigt glad for nogle fag i skolen. Engang imellem havde vi nogle ret sjove emner i samfundsfag og jeg kunne også godt lide at analyserer bøger i Dansk, men der var ikke nogle fag jeg var begejstret for.

Hvad var den bedste oplevelse fra din skoletid? 
Der var et lokale oppe på den øverste etage på skolen, hvor der stod et klaver. I en periode brugte mig og en anden pige fra klassen rigtig mange frikvarterer på at sidde ved klaveret og øve os i at spille sammen. Det var så hyggeligt at sidde ved klaveret og snakke om musik og have et fællesskab omkring at sidde og spille. Dengang tror jeg ikke at jeg så det som noget særligt, men idag tænker jeg tilbage på det som et uvurderligt minde.

Hvad var den værste oplevelse fra din skoletid?
Det vil nok ikke komme som en overraskelse at det værste for mig var min angst. I løbet af min skoletid gik jeg i to forskellige klasser på samme skole. Først gik jeg i ‘B’ og senere rykkede jeg over til ‘A.’
Min første klasse var ikke dårlig og den vil nok blive kategoriseret som en rimelig normal klasse. Men engang imellem foregik der bagtaleri og drillerier. Der var en pige i klassen som i en periode blev gået ret hårdt til – og det sidder stadig i mig. Jeg er altid bange for at folk snakker dårligt om mig og at folk kan finde fejl hos mig – og for at være ærlig, så tror jeg at det var en angst som begyndte der.

Hvad fortryder du fra din skoletid? 
Jeg fortryder at jeg ikke lyttede bedre efter i timerne. Jeg havde en gruppe af venner i de ældre klasser som brugte meget tid på at sidde og sende sedler til hinanden under bordet og der var hele tiden fokus på noget andet end at lytte. Der var jeg nok lidt medløber og gik med på bølgen med at sidde og sende sedler (især i fysiktimen) – og det fortryder jeg  meget idag. Ikke bare er det respektløst overfor læreren, men det er også hamrende dumt, for man får jo brug for den viden senerehen.

Var du duks eller rod? 
Jeg var en duks som forsøgte at være en rod, haha! Ej, men jeg kunne faktisk bedst lide at følge reglerne og altid have styr på mine ting og få ros af lærerne, men som sagt havde jeg et par venner i klassen som så lidt let på reglerne og som godt kunne lide at være lidt “rebelske” og derfor blev jeg nok noglegange lidt medløber på det. Inden jeg endte med at gå ud af A-klassen pga. tilbagefald af angst, så endte jeg dog med at få nogle gode tætte veninder som mindede mere om mig selv og som fulgte reglerne og havde styr på deres ting – de piger kan jeg godt savne idag.

Hvis du kunne give dig selv et råd fra din skoletid? 
Det er svært for mig at give et godt råd til mig selv, for alting var ikke så ligetil dengang. Jeg kunne godt have lyst til at give migselv rådet ‘Bliv i skolen og lad være med at isolerer dig selv derhjemme pga. angsten’ – men min angst var bare så forfærdeligt slem dengang at jeg ikke følte at jeg havde noget valg. Men gud hvor ville jeg bare ønske at jeg ikke havde haft angst, for jeg ville så gerne være blevet i A-klassen og færdiggøre skolen sammen med mine gode venner.

I 9. klasse startede jeg på en specialskole for folk med angst og andre psykiske lidelser. Der færdiggjorde jeg folkeskolen.

bloglovin follow1

2 kommentarer

  • Emma

    Det kunne være spændende at høre lidt mere om din tid på specialskolen hvis du har lyst til at fortælle om det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Det lyder bare så hårdt. Håber såehet at du nyder og holder fast I at du er kommet videre, og ikke er magtesløs, men kan så meget. Du er jo for f… Et forbillede.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Highstreetfund // Stribede t-shirts