Chill på en hverdag

Kramme-issues

giphy

Kram vs. håndtryk kan være en meget MEGET akavet størrelse, og denne gestus er for mig roden til en masse nervøsitet og angst, for er man på kram eller håndtryk og vil den anden finde mig dominerende hvis jeg krammer selvom de mener at vi er på hånd, eller vil de føle sig afvist hvis jeg rækker hånden ud, imens de rækker armene ud til kram?

Kender I ikke det, at man har været sammen med en gruppe mennesker, hvoraf man kender størstedelen rigtig godt og nogle enkelte mindre godt. Skal man så undgå at kramme ALLE når man siger farvel, skal man kramme ALLE, også dem man ikke kender, eller skal man kramme dem man kender og give hånd til dem man ikke kender?
Jeg har lige været i en situation lidt alla den, for et par uger siden. Jeg kendte alle i selskabet, bortset fra én og da jeg var på krammerunde føltes det simpelthen så mærkeligt at undgå én person. Derfor gik jeg hen til personen (som jeg ikke ved hvad hedder) og krammede farvel. Det føltes dybt mærkeligt bagefter og nærmest grænseoverskridende.
For mig er et kram ikke bare noget automatisk, men en kærlig gestus, som jeg giver til folk jeg kan lide. Så jeg følte mig lidt falsk.

En anden underlig situation for mig, kan være at mødes til store familiesammenkomster – deriblandt også med familiemedlemmer man ikke har set siden man var 8 år. For er man egentlig automatisk på kram med familie, også når man ikke rigtigt kender hinanden så godt? – Det forvirrer mig hvergang og det ender med at jeg giver nogle af dem hånd og andre en krammer i ren forvirring.

En af de værste krammesituationer er når man rækker armen ud til kram, men den anden person gør klar til et håndtryk – eller omvendt.
For at undgå disse situationer er jeg begyndt at række min hånd ud, eller række armene ud lang tid inden krammet eller håndtrykket, da modparten på den måde kan se på forhånd hvad jeg lægger op til.

Hvordan har I det med kram? Er I ligeså akavede som jeg er?
xx Whitta

yZDp8to

bloglovin follow1

3 kommentarer

 • Det er en lidt akavet str, ja. Men hvis man bare kan grine lidt af forvirringen og så tage en beslutning som “nåh så får du også lige et kram” så synes jeg det plejer at gå 🙂 Er jeg derimod til større sammenkomster så gir jeg automatisk bare hånd fordi det går hurtigere og der er mange, familie eller ej. Dem der får kram er så dem jeg ser på daglig basis, og det synes jeg mange lader til at forstå 🙂 Men på arbejde har jeg derimod været ude for at nogen får kram af chefen og andre ikke gør, og dét er til gengæld end skik jeg finder usmagelig, da det er at gøre forskel på sine medarbejdere der ellers har samme rang og det finder jeg ret uprofessionelt, kram og kys på kind er til privat interferen, og håndtryk eller vink er til offentlig/professionel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Det er da godt nok også usmageligt og rigtig ubehageligt! Næsten sådan en skjul form for mobning. <3

   Og det lyder som om at ud har et virkelig sundt forhold til det. Jeg er også selv typen som forsøger at grine lidt af det og ikke tage det så højtidligt, men det er stadig en ubehagelig følelse indeni, når man er bange for at virke grænseoverskridende 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er en lidt akavet str, ja. Men hvis man bare kan grine lidt af forvirringen og så tage en beslutning som “nåh så får du også lige et kram” så synes jeg det plejer at gå 🙂 Er jeg derimod til større sammenkomster så gir jeg automatisk bare hånd fordi det går hurtigere og der er mange, familie eller ej. Dem der får kram er så dem jeg ser på daglig basis, og det synes jeg mange lader til at forstå 🙂 Men på arbejde har jeg derimod været ude for at nogen får kram af chefen og andre ikke gør, og dét er til gengæld end skik jeg finder usmagelig, da det er at gøre forskel på sine medarbejdere der ellers har samme rang og det finder jeg ret uprofessionelt, kram og kys på kind er til privat interferen, og håndtryk eller vink er til offentlig/professionel brug.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chill på en hverdag