Long time no see

Update

DSC04242

Jeg har nu ligget syg siden 18. August – helt uden pis!
Og det har givet mig lyst til at give jer en lille update på hvorfor jeg er blevet syg og hvad der egentlig sker i mit liv.

Sagen er den at jeg er stoppet på højskolen. Jeg er egentlig fuldstændig afklaret med valget og selvom jeg de første dage ikke kunne lade være med at se det som et nederlag, så er jeg nu rimelig ovenpå igen. Jeg opdagede en af mine begrænsninger da jeg startede på højskolen, og det er der ikke noget taber-agtigt over. Jeg stoppede på skolen fordi at det var for overvældende for mig. Man havde på skolen tre forskellige klasser at skulle forholde sig til, både sin linjefags-klasse, sin kontaktgruppe og sin valgfags-klasse. Derudover skule man hver morgen samles alle 76 elever, i en stor sal og holde morgensamling. Det blev for voldsomt for mig. Jeg er helt sikker på at et højskoleophold er rigtigt for rigtig mange mennesker og at det er en perfekt mulighed for at udvikle sig som person, men for mig blev det for voldsomt.
Men nu er jeg en erfaring rigere og det sætter jeg virkelig pris på. Jeg skal ikke befinde mig i for meget kaos.

Som altid når jeg bliver overvældet og oplever at få en grænse overskredet, så bliver jeg syg. Rigtig syg! Jeg har nu ligget i ti dage med rigtig slem kvalme og hver morgen kaster jeg op. Mange ville nok gisne om at det var psykisk og at jeg mere eller mindre vil kunne “tænke mig rask” men desværre er det ikke sådan fat.
Nu bliver det lidt kropsligt, så jeg håber ikke at I er meget sarte.
Desværre er det sådan at jeg producerer ekstra meget mavesyre når jeg bliver angst eller stresset. Den store mængde af mavesyre går ind og ødelægger mavens balance og gør at jeg får kvalme og ondt. For at blive rask skal jeg derfor tage nogle syre-reducerende piller, samt spise en meget skånefuld kost.

Jeg har før haft samme sygdom og somregel kan sygdommen nærmest vare en måned. Helnings-processen af maven kommer meget an på hvor god jeg er til at passe på maven, undgå bestemte fødevare og undgå alt stress og angst. Men nu vil jeg fandme gerne snart være rask, for jeg har et liv jeg skal ud og opleve!

I vil sikkert gerne vide hvad jeg nu skal foretage mig og det vil jeg også virkelig gerne svare på, men for mig er det meget vigtigt først at blive rask inden jeg tager stilling til noget. Det er svært at se frem, når man ligger med ondt i maven og daglige opkastninger.

Jeg er tilbage på pinden/bloggen når jeg er rask. Og jeg håber at det bliver snart, men jeg kan ikke love noget, for jeg vil først have sygdommen under kontrol. I kan dog godt glæde jer til jeg kommer tilbage, for så skal bloggen selvfølgelig have en skalde. 😉
xx Whitta

11 kommentarer

 • Agnete

  Kære Alberte <3
  Du er så modig fordi du turde kaste dig ud i højskolen <3 Du skal nok nå til et tidspunkt i dit liv hvor du har overskuddet til at kunne tage på eventyr <3 Jeg ønsker dig virkelig du bliver rask hurtigt muligt og jeg synes det er synd at din angst påvirker dig mere end bare psysisk! Men jeg glæder mig til at der kommer lidt mere gang i bloggen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seje dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor er det trist at hører det med Højskolen, men det var nok bare ikke dig. Håber virkelig også snart du blir rask igen. Jeg kan selv nogenlunde relatere til det. Havde en periode for 2 år siden hvor jeg ikke fungederede i skolen og ikke havde lyst til at tage afsted og jag havde kvalme og kastede op hver morgen jeg tog afsted så jeg håber inderligt du snart blir rask, og så glæder jeg mig til at høre hvad der skal ske på bloggen i fremtide. Knus og varme hilsner herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Det er så modigt af dig at du bare har prøvet det. Du gav det en chance og det er en sejr i sig selv, vil jeg sige. Jeg håber du bliver rask snart ^^<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Kære Alberte.
  Jeg ved præcis hvordan du har det. Jeg startede selv på højskole sidste år og måtte stoppe efter 2 måneder, da det simpelthen blev for meget for mig. Jeg kunne ikke rumme det i min krop og i mit hoved og jeg følte et kæmpe nederlag over, at jeg ikke kunne finde ud af det alle andre kunne. Men nu har jeg tilgengæld lært, at det kan være fuldstændig ligemeget, hvad andre gør og tænker, og at man skal følge sin mavefornemmelse altid, for den har sgu altid ret.
  Jeg har fulgt din blog i noget tid, og dine tanker har fået mig til at indse, at vi faktisk er mange der går rundt med sådan nogle tanker, som jeg også selv går rundt med.
  Efter jeg stoppede på højskolen har jeg fået det meget bedre og har ikke på noget tidspunkt fortrudt beslutningen. Sejt at du har truffet en beslutning, hvor du har fulgt dit hjerte.
  Tak for, at du deler af dine tanker. Jeg håber aldrig, at du føler dig alene med tankerne, for du får i hvert fald mig til at føle, at jeg ikke er alene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Hvor er du bare skøn Rebecca! Tusind tak for din besked! <3
   Jeg er glad for at jeg ikke er alene om at blive overvældet af sådan en omgang.
   Må jeg spørge hvad du så laver nu? Er du startet på uddannelse eller..? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

   En af grundende til, at jeg tog på højskole var, at jeg ville forbedre mine chancer for at komme ind på mit drømmestudie. Da jeg så stoppede arbejdede jeg hårdt for at få nok erfaring indenfor mit drømmestudie, og søgte så ind, og troede virkelig ikke at jeg ville komme ind. Men nu er jeg kommet ind på mit studie, og jeg er så glad. Det er virkelig rart, at man selv kan bestemme hvor meget man vil deltage, i forhold til højskolen, hvor det var underligt, hvis man ikke ville være med til alt det sociale. Det er rart med en fast hverdag med faste rutiner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Åh hvor er det skønt! Tillykke med at være kommet ind! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Tusinde tak! Håber også du finder noget dejligt at lave, som fylder din hverdag med glæde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Long time no see