Zadig & Voltaire cape og Skam-snak!

Im so freaking tired

14625791_10208718557775649_1442666696_o

Den sidste uge har jeg været så ekstremt træt, og det er lidt af et mysterium for mig. Jeg er jo pt. hjemmegående, da jeg ikke føler mig stærk nok til at varetage et job endnu. Et job er en meget forpligtende ting og jeg er nervøs for at min sårbarhed og min angst kan spænde ben for at jeg vil være en stabil og god medarbejder. Men planen er umiddelbart at skulle på HF efter jul, så indtil da er bloggen det jeg fokuserer på og så selvfølgelig at få gjort praktiske ting for mine forældre, som f.eks. at købe ind for dem i løbet af dagen. Derudover ser jeg en veninde et par gange om ugen. Min tilværelse er super u-stressende og det er egentlig kun min angst jeg er ked af at have, ellers er jeg ganske glad og tilfreds og jeg har en del håb for fremtiden – jeg skal nok få en skøn fremtid med et godt job, jeg skal bare finde en måde, hvor jeg kan tage det i mit eget tempo.

Men nu til dét hele indlægget handler om. Jeg render rundt og er sindssygt træt og jeg kan simpelthen ikke forklare hvorfor, for jeg har en virkelig rolig hverdag. Jeg sover omkring 9 timer om natten og når jeg vågner er jeg frisk i 4 timer og så bliver jeg træt igen.
Jeg forsøger at holde mig vågen hele dagen selvom trætheden er der, for jeg vil gerne have en rimelig normal døgnrytme og ikke ligge til klokken et om natten, fordi jeg har sovet en eftermiddagslur på tre timer. Men trætheden har virkelig fået sit tag i mig og selv da jeg var sammen med min veninde Sille forleden, var jeg så træt at jeg næsten ikke kunne koncentrerer mig om at føre en samtale.

Er der tilfældigvis en læser som har en idé om hvad det kunne skyldes? Er det bare fordi at vejret er blevet koldt og mørket er på vej?

xx Whitta

bloglovin follow1

7 kommentarer

 • Sophie

  Jeg tror muligvis tildeles, at det skyldes det mørke vejr. Jeg har også selv angst i en mild grad, og jeg kan mærke, at mørket gør, at jeg generelt er mere demotiveret og træt end jeg plejer at være. Nu går min dag jo med skole og lektier + nogle gange venne aftaler. Dog føler jeg mig også en ekstrem træthed for tiden ligesom du. En anden faktor kan også der også kan være grunden til træthed kan være noget nogle begivenheder ude i fremtiden som kommer tættere og tættere på som på den ene eller anden måde stresser en eller på og på den måde er medvirkende at dræne en for energi – ved ikke om du har det sådan?

  Nu har jeg fx snart SRP, og kan godt mærke at forventingen til det begynder at presse på.
  Os med angst kan vel i DEN grad skrive under på, at personligt pres i den grad forstærker angsten endnu mere.
  Generelt tror jeg, at hverdagsudfordringer på en måde kan være med til, at bidrage til ens træthed, hvis man er særligt sensitiv, eller har angst.
  Jeg håber din træthed bliver bedre.<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denne årstid leder generelt til træthed blandt de fleste, men det kan også skyldes vitaminmangel eller lign. Jeg ville tage et smut til lægen og få tjekket op på det – bare for en sikkerhedsskyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LK

  Måske det ville hjælpe af træne. Hvis man ikke er særligt aktiv og meget passiv, så tror jeg også at man bliver hurtigt træt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg blev også meget hurtigt træt i en periode, selvom jeg havde sovet 10 timer i træk og ikke havde lavet noget specielt udmattende – men så begyndte jeg at træne i fitness, og det har hjulpet rigtig meget på trætheden, samtidig med, at jeg har fået meget mere energi. Hvis jeg alligevel er træt en dag og ikke gider at træne, går jeg en lang tur udenfor – det plejer også at hjælpe på det 🙂

  http://juliekbjerregaard.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tjek ind med din læge – det er mit bedste råd 🙂 Jeg gik i over et år og oplevede helt absurd, enorm træthed. Det viste sig, at jeg havde alvorlig D-vitamin og B12-mangel – og dét er altså ikke for sjov. Så hellere være på den sikre side 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Alberta. Jeg har ikke læst med i et par måneder, og jeg er altså vildt nysgerrig: går du ikke på højskole mere? 😮 Hvis nej, hvorfor ikke, og hvordan var det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hej Alberte!
  Kan det ikke have noget at gøre med din nedtrapning af angstmedicin? Jeg er selv gang i samme proces (altså nedtrapning af mine antidepressiver, som også virker angstnedsættende) og selvom jeg som dig har fri de fleste dage, sover jeg uden undtagelse 10 timer om natten. Kroppen skal jo vænne sig til det den “mangler”.

  Er forresten så glad for at følge med i dit liv via din blog 🙂

  Vh S

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zadig & Voltaire cape og Skam-snak!