GIRLS // Caroline Plummer

Film-anbefaling // The King’s speech

the-kings-speech

Lige da jeg havde fået angst som 12-årig sad jeg noglegange og tænkte på hvad der ville ske, hvis en kommende dronning eller konge pludseligt fik social angst og ikke turde gå ud i offentligheden. Det var faktisk noget jeg ofte spekulerede på – for hvad skulle de så gøre ved alle de arrangementer hvor de skal tale?
Det er ikke helt omdrejningspunktet i ‘The King’s speech’ – men det læner sig meget op af.
I ‘The King’s speech’ følger man Bertie/Albert, som er prins i det britiske kongehus (Det er btw. en sand historie, og Bertie er far til dronning Elisabeth, som ligenu er dronning af Storbritanien).
Bertie (som han kaldes) lider af en meget voldsom stammen, som kommer hvergang han skal snakke ud til offentligheden – en form for sceneskræk kan man sige. Derfor opsøger Bertie en talepædagog, som skal hjælpe ham med at overvinde sin frygt for at tale.

Det er i den grad en film som er værd at se og selvom jeg ikke lider af stammen, så kan jeg virkelig godt sætte mig ind i hans følelser og den frustration det må være, ikke at kunne sige det man gerne vil.
Derudover spiller Colin Firth skidegodt som Bertie!

Filmen kan ses på Netflix.

xx Whitta

bloglovin follow1

1 kommentar

  • The King’s Speech er sådan en god film, sjovt nok havde jeg fornyeligt tænk at jeg snart ville til at se den igen, da det er længe siden jeg har set den, men fedt er den er kommet på Netflix, det havde jeg ikke engang opdaget, så den skal helt sikkert snart ses 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIRLS // Caroline Plummer