Kvalitetsrig eyecandy til kvinderne!

6 ting der er TRÆLS ved at være laktose-intolerant

skaermbillede-2017-03-26-kl-17-26-37
Denne kaffe Latte nød jeg i fulde drag, for49 uger siden, da jeg var i Paris med mine forældre. Dette ville ALDRIG ske idag, da min krop er blevet så allergisk for mælk, at jeg ikke engang kan indtage en enkelt Tofifee. 

1) Jeg skal altid spørge på cafeerne om de har laktose i deres produkter. Sommetider kan der nemlig gemme sig laktose, selvom man ikke regner med det.

2) Jeg kan ikke spise nogen form for kage. Der er nemlig smør i alt slags kage og smør indeholder laktose.

3) Jeg skal spise mælkesyrebakterier i form af piller, både morgen og aften. Og jeg er ikke specielt god til at sluge piller. Mælkesyrebakterier er nemlig rigtig gode for kroppen og tarmfloraen og hvis man ikke kan tåle mælk, så er det vigtigt at man får det på en anden måde. Mælkesyrebakterier indeholder ikke laktose, på trods af navnet. 😉

4) Det er ikke altid at supermarkederne har laktosefri produkter. Sommetider må man gå forgæves efter en laktosefri smørbart – Det er ikke fedt!

5) Jeg får det pissedårligt hvis jeg alligevel kommer til at indtage laktose ved en fejl. For et stykke tid siden var jeg sammen med en veninde, og købte et kyllingespyd fra 7/11. Jeg havde bestemt ikke regnet med at der var laktose i et kyllingespyd, men det var der. Jeg bødede for det næste dag, hvor jeg lå i sengen med kvalme.

6) En jordbærmilkshake fra Macdonalds er et no-go og en ren laktose-bombe, men det er vitterligt min favorit snack! Åh hvor jeg savner jordbærmilkshakes. Jeg ville give næsten alt, for at kunne komme ind på en amerikansk Diner og gå amok i milkshakes, uden at kunne mærke det dagen efter.

Har I en form for allergi som har betyder at I måtte give afkald på noget vigtigt? Hit me up. 😉

xx Alberte

bloglovin follow1

6 kommentarer

 • Betina

  Jeg er glutenintolerant, så jeg kender det godt – jeg kan derudover heller ikke særlig godt tåle mælkeprodukter.

  Kender du caféen DJUUS, som ligger lige ved rigshospitalet? De laver “freakshakes” som er overdådige, veganske milkskakes. De smager fantastisk, så det ville jeg klart anbefale dig at prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Oh my god! Elsker dig!! <3 Den skal jeg SÅ meget ind på! 😀
   Du må endelig skrive hvis du kender andre veganske cafeer. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

   Hvor er du sød 🙂 der er selvfølgelig 42 raw, som du sikkert kender. Og simple raw som ligger på både Vesterbro og Gråbrødre torv. Derudover har hafnia bar også veganske alternativer. Hos behov pizza kan du få en vegansk pizza. Der ee helt sikkert flere, men det var hvad jeg lige kunne huske på stående fod.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder virkelig træls! Heldigvis synes jeg det er noget som flere og flere steder har fokus på! <3
  Der er faktisk ikke noget jeg ikke kan tåle, men jeg kunne forestille mig problematikken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Et lille tip mht. kage og andet bagværk. Bageren “det rene brød” laver vegansk brød og kage. Jeg ved at nogle af kagerne indeholder kernemælk, men de har også nogle uden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvalitetsrig eyecandy til kvinderne!