Se mine nye støvletter (som jeg faktisk kan gå med!)

Samfundet dræber det kunstneriske barn

tumblr_on89sqc5rz1rarw77o1_500

Forleden dag fulgtes min mor og jeg hjem fra byen, efter hun var færdig på job. På turen fortalte jeg min mor om direktøren for Statens Museum for Kunst, som havde udtalt til medierne at vi ikke havde brug for 12-tals piger, men flere kreative mennesker. Selvom man jo sagtens kan være en kreativ 12-tals pige, så gjorde det mig naturligvis glad at læse, da jeg selv er typen som hader skole og karakterer, men elsker de kreative fag. Derfor er det meget dejligt når en direktør i den kreative branche, fortæller at han kan se potentialet i dem, som ikke har store boglige resultater bag sig.

Vi kom hurtigt til at snakke videre om samfundet og hvordan vi “behandler” kunsten. Personligt er jeg dybt imod at VLAK-regeringen har indført at man skal betale for at gå på museum. Jeg synes det er skrækkeligt at folk som ikke har råd til at gå på museum, ikke får mulighed for at dyrke deres interesse for kunst og dermed samle inspiration og dygtiggøre, og udvikle sine egne kunsteriske evner. At vi som samfund ikke vægter kunst og kultur-oplevelser højt, gør mig nervøs for at vi udvikler et samfund hvor vi ikke sætter pris på kunst – og endnu værre kunstnerne!

Jeg vil ikke have at mine børn vokser op i et samfund hvor vi ikke længere får nye spændende kunstnere, fordi at deres selvtillid bliver udhulet af konstant at få at vide at de skal blive noget stort indenfor jura, medicin, psykologi eller samfundsvidenskab.

Hvis man ikke vægter kunsten, vil der også være en tendens til at man underkender de børn i skolen, som har evner på de områder. Allerede nu, er det svært at forestille sig at et barn skulle blive anerkendt af sine lærere, hvis ikke de præsterer i de fag hvor man får karakterer. Der er en tendens til at man bliver usynlig som det kunsteriske barn og dermed mister det kunsteriske barn sin selvtillid, og tro på at deres evner bliver sat pris på i samfundet.

Hvad er jeres holdning til dette emne?
xx Alberte

bloglovin follow1

3 kommentarer

 • Sofie B

  Jeg er meget enig i det du siger men jeg synes det er meget fair at man skal betale for at komme ind på museer. Dem der interresere sig for kunst priotere deres penge sådan at de kan komme på museum. Staten giver i forvejen rigtig mange penge til kunstnere og kunsten, så jeg synes det er fair at de har sagt at museumerne selv skal få det til at løbe rundt. Selvom jeg gerne så det omvendt at kunstnere selv kunne leve af deres kunst uden statsstøtte og så museumerne var gratis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Jeg er enig i at jeg langt hellere så at kunstnerne ikke fik så meget statsstøtte og museumerne i stedet var gratis. Jeg synes det skaber en alt for stor afstand imellem rig og fattig, hvis det kun er folk med penge som kan se kunst – derved ender vi jo med at kunne gå glip af en lille mini Picasso, bare fordi hans/hendes forældre er på kontanthjælp og ikke har penge til “underholdning”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida-Marie

  AMEN

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se mine nye støvletter (som jeg faktisk kan gå med!)