Longing for a party

Få styr på dating-nerverne!

tumblr_p3vf51uadn1qaf9imo1_1280

Hvis jeg skulle komme på én ting, som virkelig er frygtindgydende i min verden, så er det dating. Begge parter møder op på daten med en agenda, som oftest lyder på at skulle finde en kæreste, hvis man er heldig, altså. På mange måder er det en enormt kunstig situation, og hvis man har hang til at blive nervøs, så kan man altså godt regne med at nerverne bryder ud i fuldt flór, når man kaster sig ud i dating. Dating er en situation, hvor man helt bevidst kaster sig ind noget, hvor der er stor risiko for at blive afvist. For hvis den anden ikke synes, at gnisten er der, så får man jo naturligvis en fin sms med: “Tak for i går, men jeg synes ikke, at vi skal mødes igen” – og det kan altså godt gøre ondt. 

Jeg har været på et par dates i tidens løb. Omend jeg slet ikke har været meget fremme i skoene på det punkt. Faktisk har dating været en kæmpe udfordring for mig, for jeg synes personligt, det er den mest angstprovokerende situation. Faktisk endnu mere angstprovokerende end en jobsamtale. Jeg hader tanken om at blive bedømt, og det bliver man jo i en vis grad på en date, når man efterfølgende skal tage valget, om man skal ses igen. 

Jeg er bestemt ikke ekspert på det her punkt. Jeg er faktisk nok det, man vil kalde en amatør. Efter at jeg selv har fået mig jordens dejligste kæreste igennem dating, så tænker jeg dog alligevel, at jeg vil kunne tippe  lidt om, hvordan man får styr på dating-nerverne. Hvis jeg kan, så kan alle få styr på den frygtsomme klump i maven og opnå det dejligste i verden. Kærlighed. 

Hermed slut for jordens længste intro, og lad os gå til punkterne. 

1// En win-win situation
I bund og grund er dating en win-win situation. Hvis du har kemi med manden, så vil det bare virke, og hvis I ikke har kemi, så er det fuldkommen lige meget, hvilket indtryk han har fået af dig, og så kan du gå hjem og klappe dig selv på skulderen for at have sprunget ud i det. Hvis daten går totalt rædsomt, så har du en historie til mindebogen – og det er altså også lidt sjovt at have med sig.

2// Stilhed er okay
For mig har frygten for stilhed gjort dating svært. Jeg har simpelthen været så bange for stilhed, og hvad den modsatte part ville mene om mig, hvis jeg ikke sagde nok. Det er vigtigt at give sig selv lov til at være stille. Naturligvis skal situationen ikke blive helt akavet, men det er altså okay at læne sig tilbage, holde øjenkontakt og give den anden person mulighed for at tage kontrol. Man er to om en samtale.

3// Fjern fokus fra dig selv
Lad være med at tænke så meget over, hvordan du selv fremstår, men se det som din fornemmeste opgave at lære personen overfor dig at kende. Hvad er hans livret? Hvad laver hans forældre? Er han enebarn? Du kan lade som om, at du skal lave et portræt af denne person til en avis/magasin. Hvad er vigtigt at vide?

4// Vær god mod dig selv
Du ved aldrig, hvordan andre ser dig. Dét, som du hader allermest ved dig selv, kan være dét, et andet menneske elsker ved dig. Du kan derfor aldrig kontrollere relationer, og derfor er det eneste, du kan gøre, at være dig selv. Du vil gøre din date en kæmpe tjeneste, hvis du er dig selv – også med dine “fejl”, for så får de en chance for at blive forelsket i den rigtige dig.

5// Du ser ikke så nervøs ud, som du føler dig indeni
Når man er nervøs, måske endda angst, så føler man at hele verden kan se det på en. Man føler, at man rødmer overalt på kroppen, at ens tunge slår knuder, og man sveder. Ofte er det totalt indbildning, og andre ænser det ikke. Så lad være med at brug energi på det, og begynd at fokuser for meget på dig selv – din date har garanteret intet bemærket.

6// Sænk forventningerne
Det er sjovt at date, hvis man gør det rigtigt. En date kan være en fantastisk mulighed for at møde den eneste ene, men det kan også være en fantastisk mulighed for at lære et menneske at kende, som du ellers aldrig ville tale med. Sænk forventningerne og nyd momentet.

7// Er det rigtigt, er det bare rigtigt
Den voldsomme nervøsitet, du føler, vil med garanti forsvinde, hvis det er den rigtige person, du dater. Jeg har altid været enormt skræmt og nærmest angst, når jeg skulle på en date. Det troede jeg var mit lod i livet. At jeg bare ikke kunne finde ud af at date uden at blive helt hvid i ansigtet inden og have lyst til at kaste op. Så mødte jeg min kæreste, og jeg har ikke ét sekund efter jeg så ham første gang, været nervøs over at tage på dates med ham.

xx Alberte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Longing for a party