Ting du vil opleve en typisk dag på strøget

Da vi tabte os selv… // Tanker om at være unik

Skærmbillede 2015-08-26 kl. 21.15.11Måske har I hørt om en modetendens der har varet i nogle år nu? Den hedder ‘at være sig selv’ og være individuel, og vise hvor individuel og ‘helt sig selv’ man er til omverden.

Det lyder da også virkelig fremragende alt sammen synes jeg. Men når jeg kigger mig omkring, så ser jeg ikke ret mange forskeligheder i hverdagen gør i ? Den måde jeg ser mange vise hvor individuelle de er på, er hele tiden den samme. Man skal råbe højt hele tiden, grine af alt, dokumentere hvert et øjeblik på sin telefon, og sige noget hele tiden for at undgå faren for at blive forbundet med noget som helst kedeligt. jeg kan godt se paradokset i at jeg skriver det som blogger, som er et job nogle af jer sikkert ville mene gik ud på selviscenesættelse, men jeg håber I tror mig når jeg siger at mit primære mål er at inspirere folk, og fordi jeg elsker mode selvfølgelig.

Derudover må jeg også indrømme, at der har været tider hvor jeg selv har været bange og ikke turde at være mig selv. Men jeg synes dog stadig at den her modetendens kan være problematisk, selvom den sikkert mener det godt. Man eksisterer slet ikke, hvis ikke man straks bliver den populære, og kommer på en eller anden top-10 liste. Hvis ikke alle var så besatte af at at skulle være den bedste til alting, og at alle skulle være individuelle, så ville man måske kunne opdage forskellene i personligheder hos alle. For når vi har et samfund, hvor alle skal være ‘på’ hele tiden, og alle skal være så specielle, så bliver alle i stedet ens. Fordi alle vil være specielle på nøjagtig den samme populære måde. Man skal skille sig ud fra mængden men kun på en ‘outgoing’ måde.
Derefter er modetendensen jo ikke længere at man skal være speciel, så bliver moden at man skal vise en side af sin personlighed, som er helt vild og ekstrem, fordi man jo ikke er bange for at være sig selv. Hvad så hvis man ikke har en outgoing og vild personlighed af natur?… Ja, så må du hellere skynde dig at opfinde en.

Hvis man af personlighed er out-going og ‘på’ hele tiden, så er der selvfølgelig intet galt i det. Min pointe er blot at hvis folk ikke var besatte af at skulle skille sig ud, for at blive lagt mærke til og for at blive populære, så ville alle også være anderledes, simpelthen fordi folk af natur har forskellige personligheder. Hvis det at være speciel ikke var blevet et modefænomen, så ville alle være specielle alligevel. Det mener jeg ikke at folk er nu. Folk har så travlt med at skulle skille sig ud, og blive lagt mærke til, at ingen af dem, der forsøger på dette, er specielle. De kommer i stedet til at være som alle andre. Et godt råd fra mig til dig: hvis du vil være virkelig speciel, så bare husk, at det er du fra naturens side. Og hvis du virkelig vil være ekstra speciel, så forsøg at vise den side, uanset om den side er stille og genert, larmende og skør, eller tænksom og klog. For i en tid som den vi har, så er der ikke ret mange der tør vise hvem de virkelig er, og hvis du tør det, så er du i sandhed unik. Tænk hvad vi ville vinde, hvis ikke det var blevet et modefænomen, at man nødvendigvis skulle have en helt vild personlighed for at være sig selv? Folk ville turde være sig selv. Man ville ikke være bange for virkelig at stå udenfor. Og måske ville vi få øje på nogle uopdagede skjulte skatte. Måske nogle nye modetendenser, som vi ikke har turde give udtryk for at vi synes er cool, måske nogle nye fremtidige veninder, og måske en helt fantastisk sang, der ikke nødvendigvis er på en top-10 liste.

Tak for at I ville høre på mine tanker, som jeg simpelthen havde brug for at komme ud med. Min blog skal jo ikke være totalt fyldt med lange tekst-indlæg og lister fra nu af, men i øjeblikket har jeg bare så mange tanker jeg gerne vil dele med Jer! Og så må I huske at når jeg skriver ‘folk’ i dette indlæg, så mener jeg ‘folk’ i al almindelighed. Altså gennemsnittet. Jeg ved godt at der er mange der også er helt sig selv. 😉
xx Whittabloglovin follow1

5 kommentarer

 • Super indlæg og meget aktuelt! Kanon kanon kanon! 🙂
  Hav en dejlig aften!
  KH Amanda //
  http://www.theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Er helt enig med dig, det er et super godt indlæg og super godt skrevet. Jeg prøver selv at være mig selv, men ikke på den der vilde, outgoing måde, men på virkelig at gøre det jeg synes er sjovt, og gå i det tøj jeg synes er pænt.
  God aften skønne Alberte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Holm

  WOW, Alberte! Det er virkelig, virkelig virkelig et inspirerende post og inspirerende tanker! Du har så meget ret, og jeg kan nikke genkendende til flere af de ting du kommer med. Vores samfund er blevet et sted for man skal være ‘på’, højtråbende og ekstrovert hele tiden. Og det er så sandelig også dem der bliver lagt mest mærke til. Vi må bare acceptere og erkende, at det ikke er alle der kan være sådan. Og det er der bestemt ikke noget galt i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym ;-)

  Ja, det du skriver om her er autencitet og det er virkelig en sjældenhed i vore dage! Godt du sætter fokus på tendensen/problemet og velskrevet blogindlæg. Det er disse blog-indlæg, der er med til at inspirere folk.
  Knus fra hende, der engang skrev om hovedpine og selvkritik 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting du vil opleve en typisk dag på strøget