Drømmer om...

4 grunde til at droppe facebook

DSC02318

Jeg er en trofast facebook-bruger og jeg kunne ikke forestille mig at logge af og aldrig logge på igen. Facebook er der hvor jeg kommunikerer med folk og der hvor jeg poster når der er kommet nyt blogindlæg. 😉
MEN der er 4 ting som irriterer mig på facebook. Ting som sommetider får mig til at ønske at slette min konto i et splitsekund. Disse fire ting kommer jeg ind på her.

1) Ulækre videoer
Der var engang hvor man på facebook lavede blå-skrift-krig – kan I huske det? Der hvor man fulgte alle mulige mærkelige sider som f.eks: “Jeg er højere end dig, så du skal adlyde mig” – Når man så citerede denne side i en kommentar til sin gode ven, så blev skriften blå. Ved ikke om andre kan huske det.
Anyways – mange af disse sider som man likede for at kunne citerer dem i en kommentar poster de KLAMMESTE videoer på facebook, jeg ved ikke om I ha stødt på dem, men f.eks. videoer hvor folk klemmer store bumser osv. Jeg har ikke set nogle af videoerne for det tør jeg sku ikke, men billedet inden man trykker på ‘afspil’ er sku også klamt nok i sig selv. Nu kæmper jeg for at unfollowe alle de sider som poster klamme videoer – men jeg har været meget aktiv med at like mærkelige sider, så det er lidt af et arbejde.

2) Facebookvenner som stadig finder det underholdende at facerape, eller som har venner der faceraper dem
Totalt last-year at facerape! Eller måske endda last, last year… Der er bare nogle der stadig finder det hylende morsomt at facerape hinanden, og pludseligt på facebookvennens profil, står der en meget detaljeret og malerisk beskrivelse af hans ædlere dele, fordi hans ven har haft det lidt for sjovt på hans profil. Måske er jeg bare sippet, men jeg synes sku stadig det er lidt kikset og til dels en smule grænseoverskridende. Facerape er sku lidt kikset – medmindre det er en yderst intelligent opdatering man laver når man skal facerape. 😉

3) DF’ere (og tilhængere) med ekstreme holdninger i debat-forums
Jeg kan umuligt være den eneste som bliver generet af dette.
Når man f.eks. læser kommentarene til BT’s facebookopslag (Ved godt at BT er en lorteavis, men jeg kan sku ikke lade være med at læse opslagene fra dem alligevel) så er 90 % af dem sygeligt racistiske og de fleste af dem er ikke til at holde ud at læse. Et eksempel er denne kommentar: “Det er ikke en skid flygtninge der er kommet til Danmark, det er en flok nasserøve som skal smides ud af Danmark og hele Europa, og det kan ikke gå hurtigt nok.”
Sådan en kommentar får mit solidariske og medmenneskelige hjerte til at bløde.

4) Man er konstant tilgængelig og folk forventer altid svar
Sommetider har man bare brug for at koble af fra omverdenen og ikke modtage beskeder eller henvendelser. Men hvis man har set beskeden på facebook så SKAL man svare på den, for ellers er man en kold skid. Sommetider magter man bare ikke.

Har I ting som gør at I noglegange overvejer at slette facebook?
xx Whitta

8 kommentarer

 • Jeg er SÅ enig med dig!

  Ulempen er også, at det er blevet “stedet”, hvor man kommunikerer på alle punkter. Både med venner, kollegaer osv. osv. 🙂

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Enig! Har dog aldrig haft lyst til at slette min profil, men dog at holde “pause”. Problemet er bare at det er der alle ens “kontakter” er hvis man kan sige det sådan. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Soph

  Er totalt enig med alle. 1’eren og 3’eren er spot on. Er så træt af al den racisme, der hersker på facebook. Også er det bare en pain in the ass med alle de spam-sider (de var dog ikke spam sider den gang vi likede haha – men det kunne man jo ikke vide de ville blive) . 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Nej nemlig! 😛 Og nu skal man bare unlike dem alle – hårdt arbejde, haha! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kunne ikke være mere enig og husker tydeligt blå skrift krig. En af de ting jeg også “hadder” ved Facebook er den kamp der er kommet om at få flest like på billeder og at folk skriver lange romaner om en bestemt person og hentyder til dem uden at nævne deres navn.
  Men som samme tid har jeg det sådan at jeg kan ikke leve uden Facebook. Det er min kontrakt til alle mine venner og endda også til min skole

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Gud ja, dem har du også ret i! Så kikset med de tekster som slutter med: “Du ved hvem du er…” Hahah! 😛 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Wo

  Jeg føler mig ofte mere social på min mobil end i virkeligheden. Nogle gange overvejer jeg, om jeg havde flere venner, hvis jeg ikke havde min mobil. Den er altid en undskyldning for ikke at snakke med folk, og det er måske bl.a. derfor, jeg er så utryg ved det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Kender det virkelig godt! 😀 Føler mig også mere social bag en skærm – det er lidt nemmere fordi man lidt kan “gemme sig” 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmer om...