Monday crush

Er det da så forkert at være introvert?

tumblr_njnqwfewoj1qggl2to1_1280

Jeg har igennem tiden læst rigtig mange guides på nettet til hvordan man bliver mere udadvendt og slipper sin generthed. Jeg kan sagtens forstå at det ikke er rart at være genert. Det må være ubehageligt at være fascineret af at snakke med andre mennesker, men ikke turde at åbne munden. Men jeg tilladder mig alligevel at blive en lille smule bekymret over den tendens der er, til at man for alt i verden skal SLIPPE sin introverthed eller sin generthed. I vores samfund synes jeg lidt at der er en tendens til at vi ser generthed og indadvendthed som en “sygdom.” Noget som man skal slippe, og helst i en fart.

Især ligger dette emne mig på sinde, da jeg ofte får mails fra læsere som er flove eller dissideret har dårlig selvtillid fordi de ikke ikke mener at deres egen personlighed er god nok. Der findes altså ikke en opskrift på hvordan man skal være som menneske. Jo, selvfølgelig skal man være sød og rar mod andre, men det kan man også være ved at smile til folk. Man behøver ikke nødvendigvis at snakke og fylde et rum ud, for at virke rar. Tværtimod.

Kender I ikke de typer som ikke siger så meget, men når de så åbner munden, så siger de altid noget klogt? Jeg har flere gange til familieselskaber eller fester observeret personer som ikke har sagt så meget, men når de så siger en sætning, så er det en sætning som sætter en masse tanker igang. De mennesker skal vi for guds skyld hylde og sætte pris på, for hvis alle går ind på nettet for at lede efter guides til at blive mere udadvendte, så mister vi jo den type mennesker.

Jeg synes det er vigtigt at man i stedet for at arbejde med at blive mere udadvendt, arbejder med at accepterer sit eget behov for at være stille og trække sig lidt tilbage fra en fest eller middagsselskab.

Jeg har brugt alle mine teenageår på at forsøge at slippe af med min generthed og introverthed. Jeg har hadet mig selv for at være så dybt kedelig og tør. Men da jeg smed min egen negative stemme som sagde at jeg ikke var god nok som jeg var, da blev angsten nærmest løftet og fjernet fra mine skuldre. Idag accepterer jeg mig selv, hvis jeg ikke siger så meget i en social sammenhæng. Og jeg har ikke oplevet én eneste gang at folk har modtaget min stilhed med negativitet. Jeg er selvfølgelig også snaksaglig ind imellem, men først når jeg har lært mennesker lidt at kende – og det er okay.

Det er så ærgerligt at samfundet er lavet sådan, at alle skal være så ens i personligheden. Vi prøver konstant at skille os ud og være individuelle med vores tøj, men så snart det handler om personligheden, så er der kun én måde at være på. Og det skal vi altså væk fra. Og det kan man kun komme væk fra, ved at starte med sig selv og accepterer sin egen måde at være på.
Der er udadvendte mennesker som aldrig når at tænke en tanke færdig, fordi at de allerede er videre til næste samtaleemne, og den personlighed bliver accepteret. Hvorfor kan vi så ikke også accepterer dem som rent faktisk er rigtig meget i sine egne tanker?

Jeg ved ikke helt hvad jeg vil med dette indlæg. Jeg tror egentlig bare at jeg vil have folk til at forstå at man ikke behøver at gå ind på guides på nettet for at lære hvordan man slipper væk fra sin egen måde at være på. Selvfølgelig er det fint at arbejde med sig selv, hvis man ikke kan lide at være introvert. Men man skal ikke lave om på sig selv, fordi at andre mener at du skal være anderledes.

xx Alberte

bloglovin follow1

9 kommentarer

 • Jeg er så enig i alt hvad du skriver. Tak for et dejligt indlæg 🙂 .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie B.

  Hvor har det manglet, at nogen sætter ord på dette emne! Jeg tror jeg minder meget om dig. Jeg var i mine teenageår meget genert, og er det stadig, dog ikke så meget, da jeg i dag har accepteret, at sådan er jeg og er det nødvendigvis forkert eller negativt? Er det forkert, at man ikke er en person, der går med vrangen udad altid og deler alt med alle? Og er det, som du selv nævner, positivt aldrig at tænke dybere over tingene under en samtale før du igen allerede er videre til det næste emne? Alle er (heldigvis) ikke ens og introverte personer kan have mindst ligeså mange kvaliteter og ligeså meget at byde på som de ekstroverte!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Sophie

  Mens jeg læste dit indlæg, kunne jeg simpelthen ikke lade vær med at se Ferb fra Phineas og Ferb for mig. Synes han godt kunne statuere som et virkelig godt eksempel på en person, som ikke siger særlig meget og nok står lidt i baggrunden af andre, men stadig er en pisse fed personlighed med en masse cool facetter. Han er faktisk lidt et forbillede for mig, mht. måske at lade vær med at snakke SÅ meget om tingene (da jeg er et sludrechatol) og i stedet handle noget mere og lærer situationsfornemmelse (tale er sølv, tavshed er guld fx).

  Lige en lille sjov tanke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Jeg elsker at du tænker på Ferb! Du har jo fuldstændig ret – han er jo symbolet på den slags menneske. Han var også altid min favorit-karakter i den serie! 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tak for at du sætter ord på dette. Det er nogle ord, der mangler i samfundsdebatten, men som bestemt ikke må glemmes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et skønt og vigtigt indlæg! Jeg er samme type som dig, så kan sætte mig ind i alt, hvad du skriver. Bliv ved med at være som du er – og det lyder heldigvis også om om, det er din plan 🙂
  / http://www.metowefashion.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Der er en bog der hedder Fordelen ved at være introvert i en ekstrovert verden af Marty Olsen Laney. Den skulle du prøve at læse. Den er guld værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Whitta

   Den er nu bestilt! Tusind tak for tippet <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sidder netop nu og læser den bog, takket være dig, og jeg er virkelig overrasket over hvor præcist den rammer. Jeg er så glad for du valgte at dele den her i kommentarfeltet. Tusind tak, Dorthe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday crush