Packing for Paris!

Er julehjælp kun for kristne?

tumblr_oaq77amtwm1tpfhc5o1_1280

I Torsdags i nyhederne var der debat omkring julehjælp. Det er nemlig kommet frem at mangle muslimer, jøder etc. får julehjælp fra f.eks. Røde Kors og Kirkens Korshær. Der er derfor debat omkring, om julehjælpen kun skal være til dem der fejre jul. En kvinde som jeg vil skyde til at være i 40’erne tonede frem på mit fjernsyn og da intervieweren spurgte hende, om dem som modtog hjælpen ikke selv måtte bestemme hvad de brugte julehjælpen og pengene til, så svarede kvinden: “Jo, de må da helt selv bestemme – men de skal bare ikke have det, for det er vores.”

Åh hvor bliver jeg dog bare så uendeligt bitter over at en kvinde som selv har behov for hjælp, ikke kan sætte sig ind i den desperation som ikke-kristne også kan stå i i juletiden. De følelser af desperation og ked af det hed, er jo de samme følelser som ikke-kristne sidder med. Det er i min optik komplet mangel på empati og det gør mig ked af det.

Noget andet er, at mange af de mennesker som ligenu brokker sig over at muslimer, jøder og ateister får julehjælp totalt har misset den vigtigste lærdom fra Biblen – nemlig næstekærlighed.

Jeg har aldrig selv betragtet julehjælp som udelukkende hjælp til juleaften, men også som en hjælp vi giver til folk i juletiden i kristendommens ånd. En tid hvor vi hylder Jesus og det Jesus nemlig stod for – at hjælpe andre.

Hvordan ser I på julehjælpen?
xx Alberte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Packing for Paris!